Лидерът на БСП Корнелия Нинова изправи косите на всички, изнасяйки смразяващи подробности за опасни мигранти, осъдени за убийства, изнасилвания, грабежи и пране на пари, които са върнати у нас от Германия със самолет.

Нинова обяви от трибуната на Народното събрание (НС), че от Мюнхен към България са репатрирани с малък чартър 23-ма мигранти. Шестима от тях са осъдени "наред с други неща за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи, пране на пари".

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Лидерът на БСП се позова на документ на Баварската държавна служба за убежище и регистриране, а справка показа, че става дума за прессъобщение на сайта на институцията.

"Беше и е важно за Държавната служба по убежища и репатриране по всяко време да дава приоритет на връщащите се престъпници, които трябва да напуснат страната, подчерта Аксел Щрьолайн, президент на Баварската държавна служба за убежище и регистриране", цитира Нинова още от прессъобщението, публикувано на 8 февруари.

Нинова използва съобщението, за да атакува управляващите за договорените условия за присъединяване на България към Шенген и попита дали е ставало дума за това, "че ще се предпочитат" престъпници.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори: "Информацията ще бъде проверена, но реферира към Министерството на вътрешните работи".

Информацията, която Нинова изнесе, вбеси и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че ако това е вярно, то това е катастрофа.

Малко по-късно в кулоарите на парламента Нинова заяви: "Срещу половинчат... или почти никакъв Шенген са поели ангажимент. Да, по Дъблинското споразумение, но вижте за какво - България наистина ще се превърне в центъра на престъпници.

Къде са тези хора? Те са в България, но къде са - трябва да са в затвора, след като Германия твърди, че са осъдени с влезли в сила присъди, а вероятно се разхождат някъде свободно между нас из българските улици.

Разчитали са на това тази истина да не се разкрие. Разберете, че това, което се случва е изключително опасно, защото това вероятно е началото. Нещата тръгнаха от Австрия, а ето и Германия се присъединява към връщане на мигранти.

Те няма да ни върнат лекари и инженери, а убийци, изнасилвачи и перачи на пари! Това нещо трябва да се спре!

Факт е, че кацат тези самолети в пълна мистерия и тайна! Крият се от таблата на летището, свалят ги зад някакви паравани тези хора.

Искаме истината и искаме това да се спря! България не може да бъде гето на изнасилвачи и престъпници от Афганистан и Сирия!", отсече Нинова и поясни, че "погубват държавата с веки изминал ден".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук