Как сте? Липсвахте ми! Радвам се да ви видя! С тези думи и усмивка лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към журналистите, събрали се в централата на социалистите на „Позитано” 20 за пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.
Както БЛИЦ първи съобщи, на 12 септември Нинова претърпя инцидент на пътя и в момента носи шина на врата. Соцлидерката бе и с мозъчно сътресение, заради което лекарите й предписаха домашно лечение. Тя обаче наруши болничните още на 2-ия ден, като отиде в парламента за обсъждането на ветото на президента по закона за околната среда
 
Пресконференцията започна с коментар на изборите в Германия. Нинова неколкократно подчерта как съюзът между големите партии не е добър и е пагубен за страната.

„Една от причините да се стигне до този резултат в Германия са безпринципните големи коалиции. Получава се така, че политиците се събират заради собствения си интерес.
Пет месеца по-късно от нашите избори позицията ни против коалиция с ГЕРБ се потвърждава дори чрез изборите в Германия. Не го казваме случайно това. Казваме го на наши и на чужди, които в момента продължават, скривайки се зад името "интереса на България" да работят за сливането на БСП и ГЕРБ: Гледайте Германия и мислете за България", каза Нинова.
 
Лидерът на БСП коментира и срещата между коалиционните партньори, която се състоя по настояване на вицепремиера Валери Симеонов. По думите й това, което се случва в управляващата коалиция, е сериозно. „Когато предупреждавахме, че това ще е безпринципно управление, не ни повярвахте. Сега тази теза се потвърди отвътре, изговори я Валери Симеонов. Те не са се събрали за правене на политика, а за власт и постове. Сега ще се укротят, като им дадат още някой пост”, обобщи тя.