Да оставим лакърдиите на премиера и да седнем и с истински аргументи да намерим решението на проблемите с неравенствата, бедността и демографията. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време брифинг в Народното събрание.

„Това е европейска практика на политици, които са загрижени за най-важното – жизнения стандарт на своите сънародници. Призоваваме другите политически партии в парламента към разумен разговор с аргументи за истинска политика по най-болезнената тема в България – бедност, неравенства и демографска катастрофа. Нека оставим вицовете и лакърдиите на премиера и като разумни хора да седнем и с истински аргументи да намерим решението на тези проблеми“, заяви още Нинова и посочи, че от другите политически сили ще получат внесените от БСП законопроекти. 

Нинова захапа Борисов: Бившият член на БКП раздава през прозореца на джипа си пари! 

Нинова попита премиера Бойко Борисов кога точно г-жа Меркел е станала социалист и популист, който харчи чужди пари, тъй като в Германия има диференцирано ДДС на храни, книги и медицински услуги. 

„Кога точно колегите му от ЕНП в Австрия са станали и те социалисти популисти, тъй като там има намалено ДДС. Или г-н Орбан“, попита Нинова, цитирана от Фокус

Тя посочи, че по логиката на премиера цяла Европа се управлява от социалисти и популисти, които провеждат невъзможна политика чрез намаляване на ДДС. 

„Другото, което чухме вчера е, че няма безплатни услуги. Вярно е, че европейските избори минаха, но е хубаво нашият премиер да се поучи от някои европейски практики и то също от неговото политическо семейство, ако не вярва на българските социалисти“, заяви лидерът на БСП. 

Тя подчерта, че Ангела Меркел е въвела безплатни детски градини, а в Гърция има безплатно образование за студенти, както и в Австрия, Норвегия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!