Това, което предлагаме, не дублира работата на другите антикорупционни органи, а привнася нещо ново- разследването. Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с председателя на ВКС Лозан Панов за обсъждане на антикорупционния закон, изготвен от партията, предаде агенция „Фокус“.
„Тези органи досега се занимават със събиране на информация, но не правят разследване“, обясни тя. „Представихме позицията си, че не всички трябва да бъдат поставяни под един знаменател, някои имат по-добри резултати, други - не“, обясни Корнелия Нинова.

На въпрос как ще коментира определението на Лозан Панов, че създаването на антикорупционен орган изглежда като борба за власт между БСП и ГЕРБ тя посочи: „Съвсем директно и много искрено заявих, че не споделяме такова мнение. Той дори каза, че се прави заради предстоящия доклад“.

„Ако управляващите искат преди доклада да демонстрират, че вършат нещо, то това не може да бъде аргумент за опозицията, аргументите ни са принципни“, каза още тя.