"Сигурна съм в победата. Не си представям визуално, че седя в Министерски съвет, имам 3 плана и 3 екипа за победата. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"Да сме първа политическа сила ще бъде победата. Изобщо не правя план за губене, няма да загубим, ние печелим тези избори заради това, което видях в България. Имах усещането за втора серия Румен Радев кампания", заяви още шефът на социалистите.

"Решения, които трябва да се вземат веднага са: Влизайки в МС, ще отменя постановление 208 за заселването на бежанци, ще прекратя концесията за "Летище София", веднага ще оттегля жалбата на МС срещу увеличението на винетките, ще призова Радев за консултативен съвет по национална сигурност", разкри Нинова. 

"Знаем с кого не бихме се коалирали. Голяма коалиция е невъзможна, за да се спре с тази спекулация. Най-близки сме по платформа с Патриотичния фронт. Нямаме общи планове с г-н Марешки, в тази работа има чистота и принципи.

Не съм се виждала с г-н Доган, с г-н Карадайъ съм говорила наскоро. Тълкуването на Борисов на писмото на Доган е много елементаризиранo. Два пъти направихме грешки в коалиции с ДПС, трета няма да има", отсече червеният лидер.

"Цялата истерия около изказването "демокрацията ни отне много" е пълна фалшификация. Тълкуванието е демокрацията като исторически преход. Бяхме в Хасково, където казах, че Елена Йончева е лицето на демокрацията, защото обяви, че Борисов е крадец. Бойко Борисов пусна SMS да бъде уволнен Иван Гарелов", каза тя.