Лидерката на БСП Корнелия Нинова опъна доста обилна трапеза в стаята на червените в парламента. Повод за сериозната гощавка се оказа рожденият ден на водача на опозицията в парламента.

Репортер на БЛИЦ улови Нинова в доста приповдигнато настроение. С широка усмивка и добро настроение лидерката на социалистите приемаше поздрави от колеги от партията й по повод 50-годишнината й.



Освен нейни съмишленици, които да й честитят празника и да я зарадват с огромни букети, Нинова получи поздравления и от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.



Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов също намери свободно време и се измъкна от горещите страсти в парламента, където извънредно бе поискано да се появят и премиерът Бойко Борисо, и президентът Румен Радев. Каракачанов също отправи куп пожелания към Нинова.



Най-голям интерес обаче предизвика появата и жеста на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Макар и често пъти да спорят ожесточено в пленарна зала Цветанов подари на Нинова не огромен букет, а един гербер - символ на партия ГЕРБ.



Освен това Цветанов не забрави и да нацелува опозиционната лидерка, която бе видимо доволна от случващото се.



Най-голям интерес предизвика подаръкът, който Цветанов даде на Нинова. Той й подаде бял плик, в който имаше... пет хиляди лева.



По думите му парите са за благотворителна кауза, за която Нинова да ги дари.



След това и Цветанов, и всички гости на Нинова се отдадоха на гощавка от сериозната трапеза, която тя бе подготвила, а самата лидерка на БСП продължи да приема поздрави за рождения си ден.


Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ