Колегите от ИТН приемат програмата ни като база за съставяне на правителство. Няма качествени различия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите с ИТН след връчването на третия мандат.

Първи думи на БСП и ИТН след разговорите, гръмна голяма новина за Бойко Рашков и КПКОНПИ ВИДЕО

Те предложиха приемливи допълнения, които са добри като закона за лична помощ, подвижна медицинска помощ, закон за радио и телевизия. Те ще ги представят писмено, за да ги обсъдим с другите партии", уточни тя.

"Представихме на ИТН желанието на ПП да гарантираме трайно антикорупционното мнозинство чрез приемане закона за КПКОНПИ. Те се съгласиха. Днес ще стартира законът на първо четене и ще е подкрпен от тях. Другата седмица ще влезе в залата и ще е подкрепен", каза Нинова.

"Относно кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ от ИТН пожелаха време да обсъдят кандидатурата. Те не поставиха червена линия пред името му", заяви тя.

И добави: "Рашков е доказал с действията си че може да се бори с корупция и престъпност. Ако има нарушения, има органи, които да се произнесат. Ние гледаме качества на човека и действията му".

Запитана за номинацията на Асен Василев за премиер, Нинова каза: "Малко по-добре тръгват нещата, но нека не избързваме с оценки. Процесът ще е сериозен. На втори етап от преговори ще обсъдим структури на МС. Днес сме по-обнадеждени от вчера. Другите три партии като автори на програмата се подписват безусловно. Другата добра новина е, че законът за КПКОНПИ стартира".

"Трудната ни задача е да намерим общото съгласие. Ако се стигне до разногласие на персоналния състав, ще търсим съгласие, ще даваме предложения, ще обсъждаме. Ако не успеем, отиваме на избори", заключи тя.