Подготвяме законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци, болнични отпадъци и т.н. от трети страни в България, защото в момента сме един разграден двор и правителството на Борисов превърна България в сметище за тези 10 г. откакто управлява. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Тя допълни, че почти през ден се появява нова информация за някоя нерегламентирана площадка, където има боклуци, чийто собственик не се знае. По думите ѝ имат отговор от министъра, че за 5 години са внесени 734 000 т от трети страни, не от Европа.

„Целта на вота на недоверие е да поставим за пореден път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода и българската земя. Казвам за пореден, защото от 2017 го края на 2019 г. 17 пъти сме поставяли темата в българския парламент за водата в Перник“, заяви Нинова. Тя подчерта, че Въпроса за боклуците на територията на цялата страна за същия период сме го поставяли 47 пъти.

„Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предлагали и решения. Ще ги предложим за пореден път и по време на вота на недоверие“, категорична е лидерът на БСП. По думите ѝ ще внесат отново предложения и се надява този път да „има разум и да бъдат приети“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!