Лидерът на БСП Корнелия Нинова остро нападна колегата й Слави Трифонов, който води „Има такъв народ“. Повод за това бе излазване на шоумена пред студенти в Пловдив.

Слави разбули най-голямата мистерия около себе си ВИДЕО

БЛИЦ припомня, че за срещата Трифонов използва финт на президента Румен Радев, а дори и неколкократно попитан отказа да даде отговор на най-важния въпрос, който цяла България очаква.

Ето какво написа о този повод лидерът на БПС Корнелия Нинова в личния си фейсбук профил (публикува думите й без редакторска намеса):

„Днес Слави Трифонов казал по повод срещата ни със Зоран Заев, че съм "никаква". 

Първите седем години и Класическата гимназия не ми позволяват да правя оценки за него с подобни епитети. 

Но като БЪЛГАРКА  искам да го попитам каква е неговата позиция по въпроса с присъединяването на Република Северна Македония към ЕС. 

Като имаш претенции да печелиш избори и да управляваш България, може ли поне по един въпрос да кажеш какво ще правиш. Или ще шикалкавиш, за да не ядосаш или българския народ, или някоя външна сила.

Моята позиция е ясна и днешната среща беше повод още веднъж да се каже в очите на Заев открито и честно: вашето членство в ЕС не може да бъде за сметка на българския национален интерес. 

Не изпълнявате договора за добросъседство, използвате език на омразата към нас, пренаписвате историята, следователно не сме съгласни да започнете преговори за членство. 

Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. 

Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи.

Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш...... характер.

P.S. И не ме слагай наедно с Борисов. Той днес полегна и предаде ,и род, и отечество“.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Заев проведе среща с Нинова, а преди това се видя и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!