Сигурно и сега ще поспорим с лидера на ПЕС Сергей Станишев. Личното ми мнение, е, че е грешка да се наложи санкция на Унгария. Това е още една стъпка към разделението на Европа. Сформират се нови разделителни линии, които смятам, че е грешка. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с гласуването на ПЕС в Европейския парламент  за откриване на процедура срещу Унгария.

„В доклада, който касае Унгария, има 4 критики към политиката на Орбан – корупция, свобода на словото, истанбулска конвенция и политика по миграция. Според различни доклади, има европейски държави, които са в по-лошо състояние, но срещу тях не се предприемат такива мерки.
Наказват ги заради собствената им позиция срещу джендър идеологията и миграцията. И аз съм против Истанбулската конвенция и отношението към мигрантите, които цяла Европа има - елате, ние ще ви осигурим равни права”, заяви Нинова пред bTV.  

„Ако да защитаваш българската Конституция и нашите деца, е популизъм, значи съм популист”, категорична бе тя. 

„Мисля, че елитът на Европа досега направи много грешки. Освен националния интерес, трябва да мислим и с друга перспектива за Европа. Досегашният елит ни докара до това състояние. Лошото е, че продължават да допускат грешки”, добави тя.

„Много ми се иска премиерът да намери сили в Съвета на Европа и в гласуването да застане до Чехия. На Борисов няма да му е лесно, защото трябва да застане срещу своите, срещу госпожа Меркел. Няма да му е лесно, аз съм минала през това”, заяви Нинова.

Във връзка със случващото се у нас и провалилото се гласуване на министерските оставки, лидерът на БСП заяви, че цялата тази ситуация в последния месец показва, че цари пълна какафония, агония, пародия на държавното управление. „Който и нов да дойде, философията е сбъркана. Смените са безсмислени. Не сменим ли модела, философията, нищо няма да се промени!”, категорична бе тя.

„Нито един лев от парите на български гражданин не е изхарчен за семинара ни. Всеки депутат си плати от джоба си. Забранихме си да не се ползват парламентарни пари, а всеки да си пътува с личен транспорт. Казали сме, че докато сме в провинцията, няма да получаваме заплати. Изпълнили сме си дълга към народа. Всеки си е платил от джоба”, категорична бе тя, коментирайки семинара на социалистите, който се проведе в луксозен СПА хотел в Банско.

„Що се отнася до избора на хотел – намирам го за неподходящ. Освободих от поста човека, който е взел това решение, защото е избрал този хотел. Трябваше да отидем в нещо по-скромно”, заяви тя.