Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в село Баня, където се проведе семинар на парламентарната група на левицата.

Помолена да коментира последните скандали в управляващата партия лидерът на БСП заяви: Борисов и Цветанов са на финала, ние сме бъдещето.

Лидерът на БСП определи смяната на министри като безсмислена. „Ние не коментираме личните качества на този или онзи кандидат, а казваме, че това няма да промени системата, няма да промени политиката. Просто смяната на един с друг човек, ако ще продължи както досега, е нещо безсмислено. Важно е моделът, системата, по която функционира и МВР, и всички министерства в България. Там трябва да се променят нещата”, каза още тя.

Нинова заяви, че по време на семинара са били взети решения за организацията на ПГ на „БСП за България“ за настоящия парламентарен сезон. „Тръгваме на срещи-разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани”, каза лидерът на социалистите и обясни, че в Народното събрание ще останат само 20 народни представители от БСП.

„Те ще отстояват нашите позиции и ще дават мнение по внесените законопроекти. Останалите тръгваме по срещи в страната, като ще пътуваме в сряда и четвъртък“, коментира тя. Нинова заяви, че има ключови моменти в работата на парламента, когато всички ще бъдат в зала – ветото на президента върху АПК, гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета, законът за пътищата.

Социалистите са готови с четири законопроекта за внасяне в парламента –  управление на държавните предприятия, наследството на тракийските българи, защита от домашното насилие, защита на българското производство и срещу двойния стандарт при храните.