Ще направим отново своите предложения в Изборния кодекс за изчистване на списъците от мъртви души и ако ги отхвърлят - ясно е какво готвят наесен. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в Шумен, където се проведе заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Нинова посочи, че с премахването на машинното гласуване, се посяга на демократичния и на прозрачния процес на гласуване в България. Според нея, по този начин се отнема правото на хората, дадено им по закон.

„Смятам, че го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да дописват мъртви души. Ние искаме изчистване на списъците от мъртви души, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машиното гласуване и редица други предложения, които сме давали по Изборния кодекс. Ще ги направим отново и се надяваме да този път бъдем чути и нашите предложения да бъдат приети.

Това ще бъде гаранция за демократични избори, ако отново ги отхвърлят, особено относно списъците с мъртви души, е ясно за какво се готвят наесен“, коментира Корнелия Нинова.

На въпрос дали ще издигнат кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Корнелия Нинова посочи, че ще се съобразят с решението на градската конференция, която ще се проведе в началото на месец септември.

„Засега текат конференциите в районите и има яснота относно по- голямата част от районните кметове, конференциите вече ги издигнаха, номинираха и одобриха. Относно кметското място в София ще изчакаме решението на градската конференция“, каза още Корнелия Нинова.