Не съм обидена на главния прокурор Иван Гешев. Упорита съм и зададох въпросите на перничани писмено. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с решението на обвинител номер 1 да отмени срещата си с нея по повод водната криза в Перник.

„Срещата с главния прокурор бе по искане на жителите на град Перник. Преди Нова година имах среща в Общината. Обсъдихме кризата и хората ме помолиха да проведа среща с главния прокурор и да попитам дали се водят разследвания, включително и за ремонта на стената.

Гешев отмени срещата с Нинова за водната кризата в Перник

Направих го по искане на жителите на Перник. Получих такава среща. По-късно от неговия кабинет са се обадили в моя и са я отменили. Аргументите ги видях пуснати официално”, поясни тя пред bTV.

„Още когато поисках срещата, обявих защо я искам. Идвам от името на хората в Перник, задавам техните въпроси. Много хора в Перник, да не казвам всички, искат отговорност. Искат да знаят кой ги е докарал до положението”, добави тя.

Що се отнася до другата среща, която й бе отказана в понеделник, Нинова заяви, че се е получило преиграване и кметът на Перник се е изказал неподготвен, ако наистина е казал, че отказва да се срещне с нея.

 „Не можеш да откажеш среща, която не ти е искана. Аз не съм искала среща с него. Не съм искала такава среща и не съм обидена, че ми е я отказал.

След Гешев и кметът на Перник отряза Нинова

Кметът да си гледа кметските работи. Избрали са го, за да управлява Перник. Но да не забравя, че е избран като алтернатива на ГЕРБ и неговото място е на страната на перничани”, подчерта тя.

Нинова бе категорична, че кризата с водата е политически въпрос.

„Не е пернишки, а национален въпрос”, заяви лидерът на БСП.

Тя уточни, че вотът на недоверие към кабинета, който социалистите ще поискат, ще бъде за 3 неща - вода, боклуци и въздух.

Тома Биков посече БСП и Нинова

„Че близо половин милион българи са без езечасов достъп до вода. Че кризата се разраства и в други градове и проблемът става национален.

Второ: вносът на боклуци, преработката им и замърсяването на въздуха.

Внасяме го на 20. Ще представим мотивите си на колегите. 2 дни са ни необходими за консултации”, уточни тя.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!