На първа инстанция Административният съд в град София е отхвърлил жалбата на един от мобилните оператори у нас срещу заповедта на министъра на икономиката и индустрията, с която се ограничава поскъпването на мобилните услуги. Това съобщи на брифинг пред медиите вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. 

"За нас е важно, че спечелихме делото на първа инстанция. Дава се възможност решението да бъде обжалвано с 7-дневен срок.

Ще продължим тази политика докрай. Бих искала да се обърна към мобилните оператори и да им кажа: не повишавайте цените, докато тече този процес. Това ще е незаконно.

Не изпращайте на хората смс-и не ги тормозете, това е подвеждаща информация. Не можете да вдигнете цените, докато тече съдебния процес”, призова Нинова.

Защитата на потребителите става цел номер едно на министерството на икономиката и на правителството. Ще предприемем всички законови мерки, за да не позволим своеволия.

"Няма да коментирам евентуално повишаване на цените, над предлаганите. Когато се видят решенията на мобилните оператори, в момента, в който имаме информация, ако се излиза извън рамките на закона - ще реагираме", каза още тя. 


По повод карантинирането на участниците в КСНС заради положителната проба за коронавирус на председателя на парламента Никола Минчев, Нинова заяви, че утре заседание на Министерски съвет ще има.

"Колегите, които са под карантина – дистанционно, вече имаме и дневен ред на МС. Решенията ще бъдат взети.

В парламента има достатъчно заместници на председателя, които ще поемат задълженията му. Ще изпълним дневния ред такъв, какъвто е, предстоят ни много важни решения. Ще се организираме така, че да не пострада работата ни от карантината на няколко колеги", подчерта тя. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ