Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че експертните разговори с "Има такъв народ" вървят добре. Има договорени няколко неща.

Сред тях са:

- ББР да не се приватизира, но да се преструктурира

- Намаляване на лицензионни режими

- Да изготвим национална карта за образование и икономика

- Намаляване на регионалните различия – ще има специален фонд, насочен към изоставащите региони

- Част от данъците да остават на разположение на общините

- Енергетиката – искане от Брюксел за удължаване на срока за закриване на Мини Марица, докато се намери решение у нас как да се осигури прехраната на служителите от там.

„Ние изпълняваме ангажиментите – да преговаряме с първата политическа сила и да информираме обществото за какво сме се разбрали и какво остава различно“, обясни Нинова.

Тя бе категорична, че цели да няма никакви съмнения.

По повод скандалите между ИТН и Демократична България и Изправи се БГ! Ние идваме лидерът на БСП каза, че информация няма. 

"Какво се случва между другите потенциални партньори - не е наша работа. На тези срещи и политическата, и експертната, срещнахме разбиране и разговаряме за нещо, за което сме казали какво ще правим. Какво се случва - моля ви обърнете се към другите страни!", коментира още Нинова.

На въпрос не се ли интересува БСП от персоналния състав на евентуалния бъдещ кабинет, тя каза, че когато имената станат факт, ще се съберат социалистите на Национален съвет и ще решат дават ли подкрепа или не. 

"Ако нищо от усилията не се случи през трите мандата - очевидно ще се отиде на избори. Но не е добро", подчерта още лидерът на социалистите. 

Нинова на няколко пъти отказа да коментира изказвания на другите политически сили. Насочи вниманието на медиите към това, че БСП е сериозна партия и ще действа последователно.