Бих искала да чуете нещата от първо лице. Още веднъж - благодаря на всички фенове, симпатизанти и работещите в кампанията на БСП. БСП е единствената партия, която увеличава броя на гласовете и броя на депутатите си. Това каза лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова пред журналисти пред централата на социалистическата партия на "Позитано" 20.

"Имайте самочувствие и сили да продължим напред. Загубихме изборите. Смятам, че отговорността трябва да е за всички, но първият трябва да поеме най-голямата отговорност. Подадох своята оставка и поисках свикване на конгреса", допълни тя. 

Корнелия със силна реч преди оставката! Вижте какво каза шефката на БСП 

"Правилата за пряк избор се приемат от Националния съвет на партията. След като се констатира моята оставка, националния съвет ще стартира нова процедура. Позицията ми е - най-голямата отговорност се носи от председателя на партията. Кога и кой ще приеме заместничеството ми, предстои да се избере по устав. Новият избор на председател ще бъде по новите правила. Заместникът, който аз ще предложа, трябва да бъде гласуван от Националния съвет", обясни още Нинова. 

БЛИЦ припомня, че по-рано днес се появи горещ слух за това кой може да смени Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!