ГЕРБ е подкрепил Мая Манолова, а БСП са я изгонили. Нямам памет кога сме гонили Мая Манолова. Това е лъжа на Борисов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

Ексклузивно! Нинова отговори на най-горещия въпрос, свързан с Манолова, и скочи мощно на Борисов 


"В Борисов има тревога. Той е много добре информиран какво става в ГЕРБ и при нас. При тях има вътрешни проблеми, разделения, структури. Ние това сме го преживявали и знаем какво е. Получава се ефектът, който отдавна голним - БСП да отвори ветрилото", каза тя. 

"Кандидатите, които издигаме, макар с инициативни комитети и т.н. - първото ни условие е да припознаят идеите и платформите ни. Нямаме много разминавания с тези хора, които номинираме", добави тя.

Относно това, че БСП няма нито един областен град, Нинова каза: "Мисля, че имаме сили да спечелим областни градове. Може би вярвам за 1,2 или 3. Ще видим. Не съм врачка, но
работим това да се случи. Ние им предлагаме, смятам, най-доброто".

Относно кмета на Симитли, лидерът на БСП заяви: "Местната организация е решила да подкрепи кмета на Симитли, а националната конференция се отказа. Аз взех лично отношение, това притоворечи на всички идеи, платформи и това, което правим последните 3 г".

"Да вадиш факти и истини за корупция, това не е агресия. Няма да спрем да показваме грешките на това управление и да предлагаме алтернатива", каза още Нинова. 

Тя обвини Борисов, че действа "интригантски".

"Интригантски, с елементарни изречения - това е типът на правене на политика на Борисов. Радев никога няма да стигне до това ниво на правене на политика", заяви тя.