Подават оставка едни, идват други, но моделът продължава. Ако ГЕРБ загубят изборите и дойдем ние, не трябва да продължаваме по стария модел, а да направим промени. Това заяви в "Лице в лице" по bTV лидерката на социалистите Корнелия Нинова. 

"Законът за КПКОНПИ е абсолютно порочен и не дава резултат. Това трябва да се промени, иначе няма смисъл от оставки. Ще си отиде Георги и ще дойде Петър и какво от това", запита Нинова.

"Запитана защо БСП се цепи от политиките на ПЕС и европейското семейство на социалистите, Нинова отсече: "Три години се борим с клишета. Дайте ми пример, че нямаме европейска политика в БСП. Кой казва например, че европейска ценност е третият пол. Аз твърдя, че ценност е солидарността например, а не половата принадлежност", отсече Нинова и отправи интересен въпрос към водещата Цветанка Ризова: "Вие бихте ли отишли да си смените акта на раждане на детето си, за да се напишете не майка, а родител 1?".

Водещата се смути и запита дали всъщност това е заложено в Истанбулската конвенция, но отговор не получи. 

"Гледаме на тези избори не само като на европейски, ами и на начин да променим ситуацията в България", поде отново социалистката.

"Три години показваме, че сме виновни за това, което се случва по време на прехода. Разликата е, че вече искаме да подреждаме държавата. Другите партии искат да си продължи всичко по старому. Дайте шанс на промяната, на нас и ще видите. Аз говоря с факти", каза тя.