Скандалът с апартаментите на властта не е поредното петно, което Борисов ще изчисти от костюма си, който вече целият е в петна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция във връзка с темата за апартаментите на властта.

Във връзка с появилата се информация за неин апартамент, Нинова отговори: „Този апартамент е закупен преди 19 или 18 години, когато нито съм участвала в политиката, даже не съм имала идея да участвам в нея, камо ли да бъда председател на БСП. Ситуацията е несравнима. Управляващите днес си купуват апартаменти при тези условия, за които знаете. Отхвърлянето на техния проблем, връщайки 20 години назад в съвсем различна ситуация, при различни цени няма да ги спаси в положението, в което се намират“, допълни Нинова.

„Това, което се случва сега е най-добрият синтез на модела „ГЕРБ“. Това не е просто един изолиран случай. Не е просто поредното петно, което г-н Борисов смята, че така ще изчисти от костюма си. Той вече целият е в петна. Това е модел, който има поне 3 характеристики. Първата - приемане на закони в услуга на бизнесмени и олигарси. Нашата теза е, че корупцията вече е държавна политика, разписана в закона. Цветанов и ГЕРБ приеха закон, който облагодетелства фирмата „Артекс“. Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни преди да си купи апартаментите г-н Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. След което, като е купил апартаментите, проверката е приключила“, заяви Нинова. По думите ѝ третата характеристика е, че хората във властта не плащат данъци.

„Държавната хазна е ощетена от тези занижени цени“, подчерта Нинова.