Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира информацията, че премиерът в оставка Бойко Борисов в момента се оперира, след като е скъсал менискус на коляното.

"Искаме да научим Борисов, че сме парламентарна република, затова го викаме в парламента. Позволете ми да изразя съмнение по повод операцията на Борисов, но ако е вярно - бързо оздравяване му желая. Въпреки че сме свикнали с тези номера 4 години", заяви червената шефка пред БНТ.

Първите дни имаше антигерб мнозинство, после обаче започнаха шарени мнозинства. Да, България гласуваха много странно с ДПС. ИТН пък се противопоставиха на нашите предложения. Мисля, че вървим към нови избори," каза Нинова.

Арнаудова с първа официална информация за състоянието на Борисов

"Не ме интересува какво говори Борисов, аз говоря във факти. Няколко гласувания имаше, в които Да, България работи с ДПС - това са факти. Вижте как се изменят нещата за 24 часа", каза тя.

Важно е коя партия къде се позиционира в момента. Хората трябва да съдят за нас по действията ни.
БСП е единствената принципна партия в момента. Ние сме най-ясни и последователни. Ако имаме съвпадения в идеите сме съмишленици с новите партии", твърди Нинова.

"Ние заявихме , че бихме подкрепили кабинет на ИТН , ако те ни поканят на преговори, ако не - нека ги подкрепят ДПС - да им е честито", казва тя.

"Някой трябва да поеме отговорност и  да обясни щом е упълномощен от народа, защо ни праща на предсрочни избори.", разяснява Нинова.

Извънредно! Оперират в момента Бойко Борисов

"Ние няма да дадем на сляпо доверието си на хора, с които не сме разговаряли. Ние няма да си дадем просто така гласовете.", твърди тя.

"В кампанията ние се борехме за победа. На нас властта ни беше предложена на тепсия преди 4 години и ние отказахме, защото сме принципни и сега бихме постъпили така. Има нужда от подготвена програма", казва Нинова.

"Ние не сме говорили в партията как да процедираме ако мандатът дойде до нас", уточни тя.

На мен Перник ми иска оставката, а не младежкото БСП, категорична е Нинова.