Между избора дефицит или геноцид ние предлагаме трети – разумно финансово аргументирано и справедливо решение за пенсионерите.Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по предложението на социалистите за преизчисляване на пенсиите.

„Ще се позова на думите на министър-председателя. Той казва, постоянно повтаря, че имаме сериозен ръст в икономиката и в БВП.

Значи, ние работещите всяка година произвеждаме повече и БВП се увеличава. Той казва, че безработицата е рекордно ниска.

Следователно максимален брой българи работим. Казвате, че имаме рекорден излишък. Още един приход за увеличаване на пенсиите. Тогава защо не искате?“, каза Нинова, цитирана от Фокус.

Борисов "отряза" още една глава и огласи страхотни икономически новини ВИДЕО

Тя предложи парите да дойдат от излишъка и от още едно място.

„Уважаеми управляващи, къде са 10 млрд. от Сребърния фонд. Когато беше създаден по прогнози заради приватизация и концесионни такси, днес в него трябваше да има 10 млрд. лв. и те трябваше да бъдат буфер в пенсионната система.

Днес говорим за 1 млрд. необходими средства за преизчисляване на всички пенсии. В Сребърния фонд ги няма 7-8.

Пари има, важно е каква цел си поставяш, какъв извод правиш, какъв проблем искаш да решиш“, коментира Нинова.

„Между избора дефицит или геноцид – ние предлагаме трети – разумно финансово, аргументирано бюджетно и справедливо решение за тези, които са дали целия си живот за градежа на България и на които дължим най-малко това“, каза Нинова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!