Лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви при откриването на есенната сесия на Народното събрание, че "преди 3 месеца с много сглобки и задкулисие се създаде правителство, подкрепяно от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„Това правителство е на задкулисието и договорките, на дълбоката държава и на личните партийни интереси. Борисов призна, че ПП-ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителство“, каза Корнелия Нинова от БСП от парламентарната трибуна. 

Тя обвини управляващите, че ни ги движи българския интерес, а личният им интерес: „Изобщо не ви движи европейското бъдеще на България. Движат ви единствено личните интереси, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което правихте през годините назад“, каза още Нинова.

Тя определи управлението като хаос.

Нинова призова също правителството да не премахва служебния кабинет от Конституцията, а да го реформира разумно.

„Нашите отношения с Радев са ясни и чисти. Радев злоупотреби със служебната власт. Този човек преяде с власт и злоупотреби с власт, но не може заради един грешен Илия да убиете Свети Илия“, каза Нинова.

Според Нинова управляващото мнозинство е демонстрирало законодателна немощ и юридическа некомпетентност и посочи приемането на закони, които е трябвало да бъдат променяни веднага след това – законът за съдебната власт, за домашното насилие, за движение по пътищата.

Тя посочи, че хора, които са подписали неизгодния договор с „Боташ“, продължават да бъдат начело в енергетиката.

Според нея прекратяването на концесията на „Росенец“ започва да се отразява на цените на горивата. Лидерката на БСП обвини правителството, че създава несигурност в енергийния сектор.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук