Елена Йончева ще представи разследване и доказателства за сговор в Министерски съвет за корупция и заличаване не нейните следи. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия доклад „България и Европа днес. Визия за утрешния ден. Задачите на БСП", проекта "Визия за България" по време на четвъртото заседание на 49-тия конгрес на БСП, предаде "Фокус".

Нинова: България е в клинична смърт - държавата е превзета, а народът е поробен! (НА ЖИВО) 

„Последният месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на Агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП допълни, че ще предложи конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева.

„Елена има нужда в тези дни от нашата подкрепа. Тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. Това не е декларация в защита на частния случай, а битка за държавността. Това е битка за правовата държава, срещу корупцията, защото след малко ще говоря пред вас какви политики предлагаме, за да променим България и стандарта на живот на нашите сънародници. Пари има, но управлението ги краде“, подчерта лидерът на БСП.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!