Позицията ни за „Белене” не е променена. Проектът трябва да стартира. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Обявиха ни за антиевропейска партия, а сега всички запяха нашата песен. Управляващите са дошли на нашия акъл, те да отговарят защо. Но не съм съгласна, че когато те узреят за някое от предложенията на опозицията, означава, че това е коалиция”, каза тя пред bTV.

„Много е важно кой ще строи централата, какво ще е финансирането, ще има ли държавно участие... Това е сложен проект. Важно е и да се гарантира, че няма да има корупция”, добави соцлидерката.

По повод посещенията на президента и на премиера в Москва, Нинова заяви, че от партията винаги са казвали, че отношенията с Русия трябва да се нормализират заради българския национален интерес. „Очевидно времето, процесите, които настъпиха, показват, че сме прави.

Радваме се, че тезите ни се приемат от повече хора. Лошото е, че загубихме много време”, посочи тя.

„Интересно ми е дали в Русия повярваха на извинението на Борисов”, каза още Нинова.

„Не мисля, че президентът Радев ще направи партия. Той никога не е потвърждавал това”, каза още председателката на столетницата.

Тя коментира и промените в пакета "Мобилност". По думите й,  според превозвачи промените са към по-лошо. "Сега, според промените, шофьорът трябва да отиде и да се върне с пълен ТИР. Това по-добре ли е?", попита лидерът на БСП.

"Не само, че въпросът не е решен, но и в някои текстове е влошен", каза още тя.

"Много късно се включи българското правителство в битката. Трябва да търсим съмишленици в малките държави - Кипър и Гърция, които също имат полза от това да се поправят текстовете", допълни Нинова.