Хората, с които се срещаме, очакват промените, които прави служебният кабинет, ние също. Това е втората стъпка на промяната. Това заяви пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Първата стъпка беше на изборите на 4 април. Ясно е, че моделът ГЕРБ повече не може да управлява страната и няма да управлява. Втората е на служебния кабинет - да направи тези промени. Предстои третата, най-важна – да променим същността на модела. Това може да стане с работещ парламент", подчерта тя. 
 
Според нея няма как партиите на протеста да съберат мнозинство. "Но ако са принципни и държат на това, което са обещали на избирателите си, би трябвало да потърсят подкрепа от други партии. Ние например се борим с този модел 4 години", каза още Нинова. 

"Ако всички си спазим обещанията, че искаме да променяме модела, то без БСП не би могло да се състави правителство", подчерта лидерът на социалистите. 

"Да изчакаме резултатите и възможностите за връчване на мандат и тогава ще говорим за конкретна подкрепа", посочи Нинова. 

На въпрос на какъв политически компромис е готова БСП, тя заяви, че първата стъпка е диалога. "За вида на правителството и подкрепата ще говорим след изборите. Първият въпрос не е кой с кого, а кой-какво. 

Кампанията преполови, а няма дебат за политиките. Нямам обяснение защо е така. Всяка кампания започваме с програма. Не срещаме това от другата страна", заяви Нинова.