Днес формално водим дискусия за вот на недоверие за финансова и икономическа политика. От числата и данните, които изнесохме в началото на деня, надявам се, става ясно, че вот в икономическата политика точно сега, е доста несъстоятелна претенция.

Това заяви от трибуната министърът на икономиката Корнелия Нинова.

„Повечето от вас българите разбрахте, че става въпрос за едни пари, а не за принципи“, подчерта Нинова.

Тя е категорична, че причината за искането за свалянето на кабинета, е това, че задкулисието се е видяло заплашено от идването на промяната.

„Изговориха се много неща и числа. Направиха се много интерпретации. Аз предлагам една различна. Когато оценяваш нещо, трябва да го сравниш с нещо друго, а не просто да го представиш като числа. В мотивите на вота, основната нишка, която се прокрадва, е че кабинетът „Петков“ трябва да си отиде, защото при Борисов бяхме по-добре““, каза тя.

Нинова изкара данни от управлението на Борисов и това в момента, когато тя е начело на ведомството на икономиката.

„България е финансово стабилна и се развива добре“, заключи след изброяването на цифрите тя.

„Това, което се говори тук е формално и не са истинските причини за искането на оставката на кабинета. Това, което се разигра между колегите от МРРБ и другите колеги от кабинета, беше грозно. Противопоставям се да ни приписвате това, срещу което се борим – корупцията“, каза тя.

„Има разлика между ИТН и БСП, има разлика между МИ и МРРБ. Това, което се случва с пътищата, 1:1 се случва и с язовирите“, каза още Нинова.

„Аз викам държавни институции при проблем, не действам като ИТН. Не отиваш в тъмни стаички, за да се пазариш, за да налееш в джобовете, където и преди са отивали тези пари“, каза Нинова.

Тя посочи, че се е сблъсквала със същия проблем, какъвто и министър Караджов, но тя се е доверила на Сметната палата и е избегнала този харч, за разлика от него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!