Уверенията на министър Ангелов от трибуната, че план за ваксините има и че ваксинирането ще е доброволно и безплатно, не струват нищо. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за ваксините.

Лидерът на БСП предложи като точка 2 на проекта за решение за ваксините да се включи текст „възлага на Министерски съвет да изготви Национален план за ваксиниране срещу COVID -19, изграден върху принципите на доброволно и безплатно ваксиниране.

"Уверението на министъра от трибуната, че такъв план има и че той утре ще бъде оповестен, че ваксинирането ще бъде доброволно и безплатно не струват нищо. Такива думи сме чували много пъти от тази трибуна. Ние сме парламент в парламентарна република. За да ваксинираме спокойствие, ред и прогнозируемост, настояваме изрично в решението да се запише след като министъра казва, че това е така – надявам се няма да има нищо против, текстът, че ще бъде доброволно и безплатно“, каза още Нинова.

Тя заяви, че така се гарантира на онези, които се притесняват.

Според нея в пика на кризата се решава дали ще има зелени коридори или не. „Резултатът, който коментирам е изключително трагичен и тъжен за България, че сме на първо място по смъртност. Големият проблем на управлението на тази криза е недоверието на българите в решенията, които взима правителството на Бойко Борисов“, каза Нинова.

Тя призова колегите си да отидат в болниците и да видят очите на болните от коронавирус и тогава да натискат копчето за гласуване.