Лидерът на БСП Корнелия Нинова разкритикува премиера Бойко Борисов заради липсата на кворум в парламента и отказа на ГЕРБ да присъстват на извънредното заседание. 

В предаването "Лице в лице" по bTV тя се пошегува, че държавата върви към управление с пресконференции. 

"Случилото се днес е точно този - пореден удар по парламентаризма и стъпка към диктатура. По-важното е, че с отказа си Борисов да дойде в парламента, той се подигра с много хора, които очакваха. Сигурно е по-лесно да отговаряш на една подредена пресконференция, на която нямаш опозиция.

Закриваме парламента, вече държавата ще се управлява с пресконференции, не мога да приема това. Взехме решение да спазим изискванията за предпазване от коронавирус, ГЕРБ го предложиха това и го приехме, сега явно си го оспорват."

Корнелия Нинова разказа и какви въпроси би задала на премиера:

"Щяхме да кажем на Бойко Борисов, че очакваме много ясен план за извеждане на България от кризата и за живота и бъдещето на хората оттук нататък. Бихме казали, че досега ние подкрепихме извънредното положение, но това, което последва е хаос в решенията. 

Лекари не могат да стигнат до работните си места в Пирогов, днес ни се обади човек с дете на задната седалка, не може да стигне до болницата.
Решения днес с маски, утре без маски, хаос, който създава напрежение в околните. 

Силата на едно управление си личи най-вече в кризи. Нека се сравним с другите европейски държави, там да виждате такъв хаос?
Европейските лидери говорят, че ще се справим заедно. Нашият лидер казва - стойте вкъщи, не излизайте, идват катафалките, хладилни камиони, чували за трупове. Не може водач на нация да се държи така в криза, трябва да им дадеш перспектива.

Вчера в 23 часа им се появи някакви измислена радиация. Това е постоянно всяване на страх, мачкане на психиката на хората, за да стоят подчинени и да не знаят какво се случва. 

Да се сравним отново с Европа, нека да видим какво се предлага на Балканите - безрезервна и безвъзмездна помощ на хората в беда. Дори Сърбия, която не е член на ЕС."

Лидерът на БСП изказа и съболезнования към семейството на Милен Цветков. 

"Много смел човек, ние през 2018, когато го освободиха, го защитихме в парламента с декларация, защото става въпрос за принципни неща - свободата на словото и цензурата. Поставя въпрос за безнаказаност, за чудовищното явление наркотици в България, за лобизъм. За законодателство, което само преди четири месеца ГЕРБ предложи да се намалят присъдите на дрогирани шофьори. 

Все големи въпроси, които са оставили в хората въпроси от липса на справедливост."