Отново напрежение в коалицията "Обединени патриоти". Повод стана заявеното от заместник-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки пред БНР, че реакцията на вицепремиера Валери Симеонов по повод поведението на руския патриарх Кирил е била правилна, но поднесена не с точните изразни средства.
Във вторник през социалните мрежи лидерът на "Атака“ Волен Сидеров поиска Джамбазки да отговори на въпроса: "На кого служи и и изпълнява ли нечия поръчка?", като го обвини, че с гласуването "въздържал се" в ЕП на практика е подкрепил Истанбулската конвенция.

Последва отговор на ВМРО. Заместник-председателят на партията и на парламентарната група Искрен Веселинов заяви: "Крайно неоснователни думи. Очевидно господин Джамбазки беше единственият представител в Европейския парламент, който не подкрепи Конвенцията, така че дори в това се съдържа очевидно неистина или заблуда. Надявам се да е подведен или нещо емоционално да е реагирал. Ще го говорим, когато се видим. Всеки момент планираме да се съберем. Проблемът в случая е пътуването на господин Каракачанов в Румъния. Знаете, че той още не се е върнал в България, така че смятам, че много скоро ще бъдат изчистени напреженията. Надявам се всичко това да е плод на една неовладяна емоция".

Източник: БНР