Новият министър на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил пълен одит на всички „зелени” проекти, през които в последните няколко години НПО-та и сдружения усвоиха десетки милиони, за да броят врабчета, насекоми и жаби.

Димов уточни, че пълната проверка е започнала вчера и се очаква да приключи до месец и половина, съобщава "Флагман". Той обаче запази неутралитет и обяви, че не иска предварително да издава присъди, но ако бъдат установени нарушения, те ще бъдат публично съобщени и предадени на институциите.

Така наречените зелени организации от години притискат всеки нов екоминистър и го плашат с протести. Мнозина подозират, че демонстрацията на стотина души в центъра на София от вторник всъщност не бе против законопроекта за удължаване на правото на строеж върху земеделски земи, а срещу новия екоминистър Нено Димов. Зелените явно искаха да покажат мускули и да го предупредят, че могат ежедневно да правят подобен флашмоб под прозореца на министерството му, ако не им играе по свирката.