"Доколкото следях спекулациите в различните медии, попаднах на най-различни фаворити за поста лидер на АБВ. Президентът Първанов игра вече този мач с посочване на наследник - Сергей Станишев". Това заяви в ефира на Нова телевизия новият лидер на АБВ Константин Проданов.
"Женен съм и имам един син - голям пакостник. На две години и малко е и ми отнема много време. В екипа на президента Първанов работиха няколко млади души, те заявиха, че той иска да разшири екипа си и му споменаха за мен, той ме покани и в последната година от мандата му бях там", разказа новият лидер на АБВ.

"Баща ми е авторитет в социалните науки, но това не мисля, че е изиграло роля. Гневен съм, не мога със сутрешното си кафе да ме посрещат новини за брутално пребити старци в някое село или поредната схема", обясни още той.

На въпрос защо е решил да остави успешната си кариера в Япония, за да оглави АБВ, младият политик обясни, че му е писнало да гледа отстрани неправдата. Новият лидер на АБВ ще акцентира върху задържането на младите в България.

"Опитах с хейт във "Фейсбук", саркастични коментари, но очевидно така не се получава", категоричен бе Проданов.

Константин Проданов призна още, че е бил против влизането на АБВ в коалиция с ГЕРБ.