Не познавам новия лидер на АБВ, но му пожелавам успех. Не мога да коментирам човек, когото не познавам. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.
"От биографията на Константин Проданов виждам, че има политически опит, но тепърва му предстои да се доказва. Успех му желая. Добра му е биографията, дано да успее", добави тя.

На въпрос как би коментирала ген.Румен Радев, Нинова го определи като: "Чист човек, който не е обременен от годините на прехода, от лични и бизнес интереси. Човек, който винаги ще постави България в центъра на решенията си, дисциплиниран, изключително педантичен в работата си. Чувствителен и социален".
 
"На ген.Радев сигурно му е трудно, но за мен все още е плюс това, че няма политическо минало и не е обременен. Няма да му подскажа нищо. Досега винаги партията, която е подкрепяла президента, му е диктувала какво да прави. Сега най-накрая се връщаме към реалността и правилата", заяви лидерът на БСП.
 
Относно мнението й за това Маргарита Попова да стане служебен премиер, Нинова каза: "Акъл и предложения за бъдещи премиери и вицепрезиденти не давам. Що се отнася до Плевнелиев – финалът и цялото му служене като президент са унизителни, включително и скандала с Маргарита Попова. Това бе слаб мандат. Той заемаше страната на външните интереси".