Наистина цялата ми кариера е минала в дясното политическо пространство. За министър ме поканиха Обединените патриоти. Познавам се с Красимир Каракачанов, откакто бяхме депутати и седяхме през няколко банки в парламента. Попитайте него защо са се спрели на моето име. Никога не съм имал нещо общо с патриотите. Имам достатъчно експертиза и подготовка. И магистърската ми програма, и докторската ми програма са на тема екология. Това каза предаването „Лице в лице” по bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов. 
Той коментира и темата за глобалното затопляне. 

„Целият лед на Северния полюс да се стопи, няма да се повиши нивото на Световния океан. Може да има екологична криза, но тя ще се дължи на факта, че много сладка вода ще навлезе в океанската. От друга страна сме поели ангажименти и те могат да доведат до промяна на политиката. Трябва да намерим най-балансираната среда”, категоричен беше той. 

„На „Оазис” (където багери разрушиха дюните) тече проверка в момента и след нейното приключване ще мога да коментирам по-обстойно. На Слънчев бряг имаме джипиес данни и там говорим за едни 150 кв.м, които са изчезнали. Ние извършваме констатацията и ще предоставим данните на компетентните органи, които трябва да вземат решение. Ние само констатираме”, обясни Димов. 

„Вчера отпуснахме пари за сондажи в Хасково и хората вече няма да са на водоноски. Най-сериозната причина за мръсния въздух в София е трафика. Не трябва да забравяме и отоплението през зимата. Това важи и за други големи градове. Първата мярка, която може да се вземе е изготвянето на система, която да предупреждава за евентуални възможности и предпоставки за задържането на мръсотията във въздуха. Насърчаването на ползването на градския транспорт също е стъпка в правилната посока. Въздухът в София е много по-чист от времето, когато работеше „Кремиковци”, категоричен беше министърът.