Няма да бъде назначаван главен секретар на МВР по време на служебното правителство по обясними причини.

И. ф. главен секретар на МВР Димитър Кангалджиев не е освободен от поста, и на негово място не е назначен директора на ГДБОП Явор Серафимов, каквито спекулации се появиха. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.

Новият вътрешен министър не се шегува, смени още един ключов шеф

"Господин Кангалджиев не е сменен. Той си е все още действащ заместник-главен секретар, но от вчера той е в болничен. Каза, че има здравословни проблеми. Не мога да кажа кога ще се появи на работа, за да положим тази процедура, която сме започнали.

Тоест, той все още си е зам. главен секретар, а директорът на ГДБОП, както беше обявен, си е директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Все още няма смяна на зам. главния секретар. Функциите на зам. главен секретар на МВР ги изпълнява директорът на Националната полиция - Главен комисар Мирослав Рашков".

Той потвърди, че има намерение да смени шефа на жандармерията Димитър Андонов.

"Най-вероятно ще бъде сменен директорът на Жандармерията, защото според мен визията на Главна дирекция "Жандармерия" и Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) не е визията, която би следвало да показва тази много отговорна служба в МВР", съобщи още Илков.

Късно снощи от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че по предложение на новия служебен министър на вътрешните работи в МВР е назначен нов заместник-министър - Любомир Йосифов.

Той е заемал различни длъжности в структурите на министерството и че през последните години е работил като експерт по сигурността в частния сектор.

Освободени от длъжността заместник-министър са Стоян Темелакиев и Христо Стефанов.