Полицаи обикалят по къщите в Малко Градище и питат хората за кого ще гласуват. Това заявиха жители на селото, които бяха посетени в неделя от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пише Труд бг.

Според хората, те са жертва на репресии от органите на МВР. Кметът на селото Татяна Топалова разказа, че симпатизанти са заплашвани в къщите им.

Интересно прозвуча разказът на 83-годишна жена, която твърди, че полицаи са я разпитвали за дървата ѝ за огрев и как ще иде да гласува.

„Дойдоха трима млади от МВР и викат – ти ли си еди коя си. Викам – да! Ще ме арестувате ли за нещо? Те казаха не. После ме попитаха кой ще ме заведе да гласувам. Казах им че мога сама да вървя. После ме питаха кой ми е казал какво да правя. Казах им, че аз съм на 83, но ум имам! Разсъждавам си сама“, пресъздаде диалога жената.

Последвали въпроси колко пари е дала за дървата, на което тя казала, че са 360 лв.

„Какво сега искат от мен. Това е толкова просташка работа… Не знам, на 83 съм, но това чудо не го помня“, коментира възрастната жена.

От ГЕРБ пък обещаха, че ще помагат с адвокати и с всичко, което е необходимо на хората, които имат нужда и призоваха никой да не се страхува от Бойко Рашков.

„Ще информираме международните ни партньори за директната намеса на МВР в изборите. Такива практики съществуват само в държавите от Третия свят, но в Европейския съюз тези комунистически методи са немислими“, предупредиха от партията.