Министерството на транспорта започва одит на ремонта на гарата в Стара Загора. Това стана ясно от отговор на министъра на транспорта Николай Събев в социалната мрежа Facebook на запитване на политолога Първан Симеонов.

Транспортният министър е отговорил на питане старозагорският народен представител Атанас Михнев за забавянето на ремонта на гарата. Той е заявил, че причината е в статута на сградата като паметник на културата. 

От месеци текат дебати за преработка на проекта, с която част от сградата да бъде боядисана в зелено. Но държавата твърди, че с новата боя проектът щял да се оскъпи сериозно. 

"Разказвам това, за да ви стане ясно как понякога се прави политика в България. Как някой някъде може да пусне министър по пързалката. Или как по пътя на добрите намерения министър може да стъпи накриво. С което да повлече и депутат", написа в своята публикация политологът. 
Малко по-късно той получи отговор от транспортния министър.

"Моля да приемете моите извинения. Благодаря за незабавната реакция. Много помогна. С подалия тази информация се разделяме. Започваме одит по този обект на НКЖИ. Ще бъдете информирани за развитието", отговори Николай Събев под публикацията на Първан Симеонов. 



А по-късно и самият Симеонов написа нов пост за коментарите на министъра и извинението му.