Тези срещи са опознавателни, а хубавата новина е че имаме Народно събрание. Това заяви пред БНТ социологът доц. Антоний Гълъбов по повод консултациите на "Има такъв народ" с партиите. 

"След фалстарта сега е едно ново начало, НС конкурира Олимпийските игри – кой играе за участие и кой за медал. Тези консултации са научен урок, че трябва да се правят. Хубавото е, че те са на два етапа", каза проф. Анна Кръстева, професор по политически науки. 

"Виждаме опити за сблъсъци. Постигането на съгласие за съдебната власт не е достатъчно. Не е работа на правителството да се занимава със съдебната реформа, а на Народното събрание", заяви доц. Гълъбов. 

"В първия ден на НС трябваше да се викне служебния премиер за актуалната ситуация в страната, пред нас стоят тежки месеци", допълни експертът.

"Един кабинет е повече от отделни имена, трябва да се прави отгоре надолу – от премиера до отбора, който ще изпълнява политиките. Когато говорим за съдебна реформа, това е фундаментален проблем", разкри Кръстева.

Виждаме любопитен момент – наддаването кой е по-ляв от страна на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и БСП, коментира тя. 

Това правителство ще е хибридно – то ще е еднопартийно представено и ще бъде подкрепено от различни парламентарни коалиции, съобщи доц. Гълъбов.