Волен Сидеров е председател на парламентарната група. Нямало е искане за неговата оставка от НФСБ. Идеята е за смяна на модела на функциониране и на управление на групата, а не за оставката на Волен Сидеров като неин председател". Това каза секретарят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Борис Ячев, цитиран от БГНЕС.

От групата на Патриотите не прочетоха традиционната за първото пленарно заседание на новия политически сезон декларация, а причината за това Ячев обясни с думите: „Имаше готовност за такава, но предполагам, че е имало някакъв технически проблем“.

Той подчерта, че в този момент председателят на парламентарната група Волен Сидеров не е бил в пленарна зала: „Имаме приоритети. Председателят на парламентарната група може да ги обяви, не е задължително да бъде в зала“.

Ячев припомни, че това не е прецедент в парламента, защото и друг път се е случвало политическа сила да не направи изявление в началото на новия парламентарен сезон.
„Ще се динамизират нещата в парламентарната група с регулярните събирания, заседания, обсъждане на законопроекти и поемане на ангажимент от всички народни представители да се стои зад законопроект, който е обсъден и има подкрепата на групата“, коментира още той.