Областният управител на Софийска област се срещна с посланика на Ислямска република Иран Негово Превъзходителство Хасан Дотаги. Срещата се състоя по покана на Тодоров. По време на разговорите беше обсъдено сключване на споразумение за сътрудничество между Софийска област и област Техеран.
Посланик Дотаги отбеляза, че за тяхната страна междурегионалното сътрудничество е истинска съкровищница и се надява това споразумение да е начало на дълги и ползотворни двустранни отношения. „Вие с Вашата енергия ще спомогнете за връзките между регионите на нашите страни“, се обърна към областния управител Дотаги.



Тодоров изрази убеденост, че създаването на отношения на сътрудничество между Софийска област и регион Техеран ще бъдат от полза за двете страни. Той отбеляза още, че Софийска област е най-голяма в България и разполага с много възможности за бизнес – има силно развити индустриални зони, възможности за СПА и ски туризъм, има минерални извори.



Иранският посланик заяви, че област Техеран има разнообразна икономика, развива успешно животновъдство и земеделие, а на територията на областта има много златни мини. Дотаги определи като специална тема на разговор минералната вода, защото в Техеран има недостиг на водни ресурси и управлението им е предизвикателство.



Той покани Тодоров на специална среща в иранското посолство във връзка с предстоящата среща с губернатора на Техеран и споразумението за сътрудничество между Софийска област и област Техеран. И Тодоров и Дотаги бяха категорични, че срещата в посолството е важна за началото на двустранните регионални взаимоотношения.

Областният управител подари на госта плакет на Софийска област.