Шефката на социалистите в пловдивския район „Западен“ Десислава Йорданова твърди, че скандалът, че дипломата ѝ е фалшива, е вътрешнопартийна атака срещу нея, понеже била от поддръжниците на Корнелия Нинова заедно със своя баща - депутата от БСП Георги Йорданов.

„Историята с фалшивата диплома е абсолютна клевета и зад атаката срещу мен стоят вътрешнопартийни опоненти в БСП“, заявява пред 24plovdiv.bg Йорданова.

Днес Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на скандала с дипломата ѝ.

Конгресът на БСП започна със скандал! Миков отказа на Нинова, уличиха в измама... СНИМКИ

Журналистическо разследване на NOVA твърди, че Йорданова се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е има завършена бакалавърска степен в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

„До края на седмицата ще събера всички необходими документи, за да заведа съответните съдебни дела. Нямам притеснения за каквото и да било“, допълни Йорданова.

Според нея тя е жертва на червен заговор, тъй като е известна в БСП като „фенка на Корнелия Нинова“ и я е подкрепила на лидерския вот.

„Не мисля, че е случайно, че тези атаки се случиха след прекия избор на лидера и конгреса на БСП. Същия ден мен и баща ми (народният представител д-р Георги Йорданов – б.р.) бяхме избрани с голямо мнозинство в Националния съвет“, смята социалистката.