Обвиненията срещу Арабаджиеви и Миню Стайков не са предизборни! Това каза в предаването "Шоуто на Слави" главният прокурор Сотир Цацаров. 

Сотир Цацаров хвърли бомба пред Слави: Ще има още обвинени висши политици! 

"Оправдателните присъди са минимален процент. Няма да се съглася с тезата на зрителката, която задава въпроса. Едва сега свързвам със съзнанието си идеята , че Баневи, Стайков и Арабаджиеви са свързани с предстоящи избори. Няма да приема това. Тези хора в продължение на години им е било позволено да приватизират и унищожават полученото или да изградят работещи предприятия, с които да реализират огромни доходи. За първи път от много време видях годни за реализация разработки от ДАНС и ГДБОП. За това започнаха досъдебните производства към тези семейства.", категоричен бе главният прокурор.

По отношение на казуса за концесията на "Юлен" Цацаров обясни, че ако бездействието на отговорните институции – Министерство на околната среда и водите и на Министерски съвет продължи, това може да доведе до проверка в МС.

„Но, връщайки нещата към снощи, ще кажа – до момента отговор няма. Тоест, ако отговор продължава да няма, ще трябва да се предприемат други мерки от прокуратурата, свързани с проверка за търсене на наказателна отговорност”, заяви Сотир Цацаров, като уточни, че сегашният Министерски съвет е отговорният.

Бихме предприели разследване, ако мерки не последват. Чака се 2 или 3 месеца, допълни главният прокурор.