"Вие сте умни и аз съм умен". Така кандидатът за кмет на София Красимир Стойчев се обърна към столичани след като се регистрира за изборите на 29 октомври 2023 г. Той е издигнат от ПП "Партия на Зелените" и Гражданската платформа "Власт в хората".

Стойчев обяви и четирите си приоритета в кампанията, наречене "УМНА И ЗЕЛЕНА СОФИЯ".

Изненада! Основателят на "Мобилтел" влиза в битката за кмет на София

Най-важните акценти от нея са:

1. Използване на блокчейн /недопускащи манипулации и технологии/ в управлението на Столицата. Влючително договори за поръчки, здравеопазване, образование, сигурност, трафик, паркинги, осветление и всички други общински дейности.

2. Мораториум на строителството в Югозападна София до приемане на нов Общ устройствен план. Сканиране на всички зелени площи в София с цел недопускане на застрояването им.  

3. Създаване на независима Софийска здравна каса и обединение на всички общински болници в холдинг под управлението на Кмета и Общинския съвет.

4. Трансформация на полицията в Столицата и увеличаване на районните полицейски управления от 9 на 24, съобразно административното делене.

5. Изграждане на нови детски градини по квартали, но съобразно реалните данни за структурата, движението и поведението на гражданите на Столицата.

КРАСИМИР СТОЙЧЕВ ЗА "УМНА И ЗЕЛЕНА СОФИЯ".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук