Допускам, че може да няма осъдителна присъда след сензационния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това коментира политологът доц. Огнян Минчев.

„Стотици пъти на подобни сензационни и арести и демонстрации на сила през годините, които в крайна сметка са приключвали с определени така страдания за хората, които са били привлечени под отговорност, но не са могли да завършат с пълноценни присъди.

Така че не изключвам това да е поредният от тези случаи. Бих се радвал, ако България е стигнала до нивото, на което подобен арест наистина има достатъчно основания, за да може процедурно да бъде доведен до осъдителна присъда“, добави той.

Според него не е нормално, че за задържането няма никаква информация все още, защото става дума за бивш премиер и "обществото трябва да знае, за да не тъне в догадки."

„Докато нямаме информацията, ще имат ход тези интерпретации, които в крайна сметка свързват ареста с текущите политически събития и в България, и по света с предстоящото посещение на министъра на отбраната на САЩ в България с потенциалната възможност в България да се формира оперативно мнозинство, което да подкрепя пълноценното участие на страната в действията на НАТО.

В контекста на войната в Украйна, разпада на това потенциално мнозинство ще бъде в услуга на тези сили в България, които са подкрепяли и продължават да подкрепят диктатурата на Путин в Москва“, смята още Минчев.