Българският евродепутат Ангел Джамбазки от групата на Европейските консерватори и реформисти обяви във вторник, че ще заведе дело срещу Карлес Пучдемон.

Причината е, че бившият премиер на Каталуния е нарекъл Джамбазки "фашист" в скорошно интервю за българско списание.


Карлес Пучдемон


Именно Джамбазки е човекът, който подготви доклада до Европейския парламент относно исканията, изпратени от испанския Върховен съд за отнемане на имунитета на Пучдемон като евродепутат. Българинът изготви проекта и го представи в края на февруари в съответната комисия на Европейския парламент, спомагайки за отнемането на имунитета на Пучдемон, информира испанското онлайн издание "20minutos".

Съществуват двама много важни българи в моя живот. Единият е Христо Стоичков, а другият е Ангел Джамбазки. Разбира се, щях да бъда много по-щастлив, ако Стоичков бе внесъл доклада в ЕП, а не Джамбазки. Защото Стоичков, освен футболен феномен, е и запознат със случващото се в Каталуния. Докато при Джамбазки е точно обратното, сподели Пучдемон.

,Джамбазки е фашист и приятел на Вокс (крайнодясна партия в Испания, б.р.), който иска да вляза в затвора'', допълни след това Пучдемон.
Карлес Пучдемон ще бъде задължен да се яви пред съда и да докаже тези негови твърдения, защото смятам да го съдя, закани се българският евродепутат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!