Народното събрание гласува на първо четене ратификацията на международен договор за изтребителите F-16 и свързаната с тях поддръжка. След редица разгорещени дебати в парламента депутатите гласуваха и взеха окончателно решение.
На първо четене "за" гласуваха 124, "против" 83 и трима души се "въздържаха".

Ген. Константин Попов от ГЕРБ поиска второ гласуване на законопроекта. На него се регистрираха значително по-малък брой депутати. Гласуването приключи със 124 "за", "против" бяха 59 народни представители, а "въздържали се" - 4. 

Ген. Константин Попов изчете текста отново и го поставиха на гласуване на второ четене. 

"Уважаеми колеги, какво стана ясно от първата ратификация? Отварят 4 хиляди работни места и американската страна разбират от работата си. Ние подкрепихме работниците в Америка и направихме Америка велика". Това каза Десислав Чуколов от АТАКА от трибуната на НС преди да се подложи на гласуване текста на второ четене.

Международният договор е озаглавен (LOA) BU – P – LAR „Многофункционална система а разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема и свързана с нея поддръжка и оборудване“. Той е подписан от американска страна на 13 юни 2019 г. и от българска на 11 юли 2019 г.