Водени са разговори в няколко срещи, на този етап обсъждаме започнали за решаване проблеми и ако кандидатът за премиер Горица Кожарева прецени и предложи да бъда част от бъдещия кабинет, аз, с ясното съзнание за отговорностите, които предстоят в нашия сектор, бих приела.

Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Министър Кондева присъства на церемонията пред Военномедицинската академия за отдаване на почит към лекарите, полицаите, пожарникарите и гражданите, загинали по време на спасяването на човешки живот.

Тя се състоя по-рано днес в присъствието на служебните министри на отбраната и на вътрешните работи – Атанас Запрянов и Калин Стоянов, както и на военнослужещи, медици и граждани.

Атанас Запрянов също би останал на поста министър на отбраната в следващия служебен кабинет, обяви самият той пред журналистите. 

"Бих останал в следващия кабинет на поста министър на отбраната, каза Запрянов, който и сега заема поста в служебното правителство на Димитър Главчев.

В отговор на въпрос дали  е склонен да остане като министър на отбраната и в следващия служебен кабинет той каза, че това зависи от номинираната за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева, която има право да решава. Аз съм готов да изпълнявам задълженията си, това, което правя повече от 50 години – да служа на държавата и да работя за армията", посочи Запрянов.