Кърваво писмо до „Позитано“ 20 написа организацията на БСП в Кърджали. В него социалистите остро протестират срещу назначаването на Начо Ковачев за областен управител. Местните разказват, че в града Ковачев е известен с две неща – че е държал клуба на НДСВ преди години и че злоупотребява с алкохола.

„Когото и да попитате в Кърджали за Начо Ковачев ще ви каже точно това. Шокирани сме от назначаването му за областен управител и искаме да знаем кой стои зад това назначние“, коментира пред „Труд“ председателят на областния съвет на БСП Милко Багдасаров. Той обясни, че от „Позитано“ 20 обяснили, че нямат нищо общо с това назначение.

Най-вероятно зад него стоял лично служебният премиер Огнян Герджиков. Начо Ковачев е бил зам.-обласен управител на Кърджали по време на НДСВ и на тройната коалиция.

„Казаха ми да изпратя CV и в сряда разбрах, че съм назначен за областен управител", обяви самият Начо Ковачев при поемането на ръководството на Областна администрация в Кърджали. 

Ковачев обясни, че приоритетите му ще бъдат провеждането на честни и прозрачни избори, изцяло базирани на Избирателния кодекс и решенията на Министерски съвет. Новият областен управител не се ангажира с имена на заместниците си. „Това е решение на служебния премиер. Виждам, че в екипа няма главен секретар, директор на дирекциите, специалист по информационно обслужване. Ще трябва тепърва да попълним щатовете", посочи Ковачев, цитиран от 24rodopi.com.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!