От 2 март европейският депутат и дългогодишен журналист Николай Бареков превзема вечерния ефир на Евроком. Тогава стартира авторското му политико-обзорно предаване „Презареди България”. Съдържанието на дългоочакваната публицистична рубрика ще изграждат медийно неексплотирани теми от сферата на политиката. Предаването ще се излъчва всеки четвъртък от 22 часа на запис, заради професионалните ангажименти на евродепутата, уточниха от партията му.
Връщам се на екран, защото свободата на медиите в България стигна дъното, не мога да стоя безучастен и да наблюдавам от Брюксел случващото се. Най-добрият вариант за взимане на отношение по даден проблем е чрез даването на личен пример. Така в премиерния епизод, който ще се излъчи този четвъртък, Бареков обяснява маневрата, с която направи обратен завой от политиката към журналистиката.
 

Ексклузивен първи гост на пилотния брой на предаването ще бъде известният антрополог и психолог акад. Петър Иванов, разкриха още от продукцията. Очаква се той да направи задълбочен сравнителен анализ между антропологията на българските революционери и днешните общественици и да постави тежка психична диагноза на политици като Христо Иванов и Радан Кънев. Партиите им акад. Иванов определя като шизоидни, а самите лидери - като страдащи от шизофрения. 
 

Още любопитни факти и скандалния разкрития за политиците на деня може да научите този четвъртък от 22 часа в ефира на телевизия Евроком.

В първия епизод на авторското си предаване Бареков прави тежки признания пред зрителите и дава отговор на въпроса защо отказа участие в предстоящите извънредни парламентарни избори. Според него политиците в България, които са се наредили на опашката пред 44-тото НС, приличат на глутница, част от която той не желае да бъда. 

Макар и вълк-единак, аз съм от тези политически животни, които не са свикнали, да играят в цирка редом с лъвовете и мишките, признава той и прогнозира, че тези избори няма да донесат нищо добро на България.