Депутатите от БСП продължават да стоят на позицията, че няма да влязат в пленарната зала за регистрация, докато премиерът не отстрани Валери Симеонов от кабинета, съобщава "Канал 3".

"Няма да влезем в пленарната зала, докато не изпълнят нашето искане да понесе политическа отговорност човек от правителството, който обиди най-беззащитните - майките на деца с увреждания", заяви Румен Гечев в кулоарите на Народното събрание след провала на днешното заседание. Ако Симеонов не подаде оставка, ще трябва да попадне оставка Борисов и цялото правителство, добави соцдепутатът. "Управляващото мнозинство трябва да осигури кворума в парламента, това е конституционен принцип", натърти Гечев.

По адрес на депутатите от мнозинството той заключи, че не идват на работа, защото имат "жестоки и непреодолими противоречия" вътре в коалицията, за което опозицията предупреждавала отдавна.

"Днешният ден е много показателен - трагедия вътре в управляващата коалиция, не могат да си съберат хората, хванали са се за гушите, да си отиват", отсече социалистът. БСП се обяви и против начина на приемане на държавния бюджет, набързо и в съвместно заседание на три комисии. Според Румен Гечев този начин на приемане на бюджета е скандален и неевропейски.