Прессекретариатът на държавния глава няма как да коментира съдържанието на записи, направени чрез специални разузнавателни средства (СРС) и разпространени от прокуратурата, нито да потвърди твърденията за естеството на разговорите, тяхната автентичност и достоверност. Това се посочва в позиция на прессекретариата на президентската институция. 

БЛИЦ припомня, че по-рано началникът на политическия кабинет на държавния глава заяви, че научава за материалите, разпространени от прокуратурата, от медиите

"Нищо от това не е минало през юридическо обсъждане, за да се види какво е допустимо, какво – не, да се види достоверността му. Въпросителните са една страница, отговорите – нула. Официална позиция и яснота по случващото се няма", заяви Калоян Методиев пред bTV.

Както БЛИЦ съобщи, днес прокуратурата отговори на призива на президента Румен Радев към главния прокурор на Република България Иван Гешев да обясни мотивите си за отправеното питане към Конституционния съд за задължително тълкуване на чл. 103 от Конституцията. И пуснаха записи, направен със СРС, между президента Румен Радев и шефа на ВВС Цанко Стойков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!